Door de pandemie startte het jaar zonder wedstrijden. Hierdoor viel een belangrijk stuk in mijn ontwikkeling weg. Mijn trainingen met Raimond Burgman stopten ook even, maar gelukkig hebben we die na een korte periode weer op kunnen pakken en zelfs verder kunnen intensiveren. Toch werd ook werd de motivatie in deze eerste periode (om te trainen) wat minder. Gelukkig kwam ik in aanraking met Bart Boogaard van BB Coachen, een mental coach. De klik was er meteen na de 1e en 2e sessie en daarom was de eerste verandering dat ik mijn begeleidingsteam heb opgezet, waar hij nu ook onderdeel van uitmaakt.

Met behulp van BB Coachen heb ik een gerichte aanpak opgesteld om de wedstrijdvrije periode door te komen. Als eerste hebben we ontwikkelpunten opgesteld op tactisch, technisch, mentaal, fysiek en sport-specifieke onderdelen. Aan de hand van deze ontwikkelpunten ben ik mijn training gerichter in gaan delen, waarbij de focus in de training specifieker en daarmee beter is. Daarnaast ben ik begonnen de dag te starten met Tai Chi oefeningen, om meer bewust te worden van mijn gehele lichaam. Hierdoor kan ik soepeler om de biljarttafel bewegen. En heb ik een nieuwe hobby, die ook zal zorgen dat mijn fysiek in orde blijft: mountainbiken. En ondanks, of juist omdat, Bart geen biljartkennis heeft, zijn zijn kennis en tips op allerlei vlakken soms onwijs verhelderend. Erg blij dus met deze stap!

Daarnaast heb ik mijn begeleidingsteam uitgebreid door les te nemen bij Frans van Kuyk. Frans is een specialist in systemen en heeft daarnaast een prachtige techniek. Dus hierdoor kan ik mijn kennis van biljarten verbreden en mijn technische bagage vergroten.

En als laatste heb ik met behulp van Raimond Burgman de trainingen geïntensiveerd in de trainingsruimte bij onze sponsor Buffalo.nl. Ik ben nu wekelijks met hem aan het trainen, waarbij iedere keer weer verhelderende momenten langskomen en wat een onwijze bagage aan wedstrijdinzicht- en ritme oplevert. Zijn tactisch inzicht en speelstijl zijn een inspiratie en leerzaam. Erg blij om zo met hem te kunnen en mogen werken.

Ontzettend blij met deze eerste stappen!