Nieuw team STZ Zundert!

  • Bericht auteur:

Snelle vervanger in Zundert: Sam van Etten

Gepost door Frits BAKKER op 26 februari 2019

© Ton Smilde

Sam van Etten, nieuwe speler voor Zundert in de eredivisie driebanden

ZUNDERT – Het team van Zundert, de huidige nummer twee in de Nederlandse eredivisie voor teams, heeft snel een vervanger vastgelegd voor Peter Ceulemans. De Belg, die naar Team Eekhoorn vertrekt met ingang van volgend seizoen, wordt vervangen door de 22-jarige Nederlander Sam van Etten. Hij wordt de vierde speler in het team waarvan Roland Forthomme kopman is. ,,Hij is in onze ogen een speler die in de toekomst nog mooie dingen gaat laten zien”, zegt Rinske van Beers-Snellen, de woordvoerder van het team.

,,Voor mijn carrière zal dit wel gevolgen hebben”, zegt Sam van Etten in een reactie. ,,Ik speelde al wat driebanden in het team van Dirk Snip, maar deze stap betekent dat ik me nog verder ga ontwikkelen. Daardoor zal mijn deelname aan klassieke toernooien wat minder worden. Ik was eigenlijk wel toe aan een volgende stap in het driebanden en ben heel gelukkig met dit aanbod. Van de bond krijg ik elke maand les van Raimond Burgman, maar ik ga nu nog meer investeren, want dit motiveert me enorm. Ik ga minder tijd en energie steken in de voorbereiding van de NK’s in de klassieke disciplines nu. De stap naar de eredivisie betekent dat ik er ook vol voor zal gaan. Het is super gaaf dat ik deze kans krijg van Zundert.”

Sam van Etten is vooral bekend als specialist van de klassieke spelen met onder meer twee Europese titels en een hoofdrol in de Nederlandse kampioenschappen van de laatste jaren. Hij is een product uit de Noord-Hollandse biljartschool van Horna. In het driebanden is Sam van Etten een speler die nog aan het begin van een mooie carrière staat. Vorig jaar speelde hij in een World Cup, maar kwam hij tot de conclusie dat het nog te vroeg is. ,,Ik wil me eerst verder ontwikkelen in het driebanden voordat ik internationaal ga spelen.”

In het team van STZ Zundert vervulde de jonge Nederlander een rol als reserve in de afgelopen twee jaar. Rinske van Beers: ,,Hij wordt nu vaste speler op vier. Wij vinden met STZ Zundert nog steeds dat de jeugd kansen moet krijgen. Wij zijn dan ook blij dat hij heeft toegezegd om vast in het team te gaan spelen.”

source: www.kozoom.com