Column Sam in Seoul ook populair in Vietnam

  • Bericht auteur:
Je bekijkt nu Column Sam in Seoul ook populair in Vietnam
Screenshot Facebook-pagina

De column die ik deze zomer voor het huis-aan-huis-blad De Uitkomst heb geschreven over mijn trainingsstage naar Seoul trok ook de aandacht in Vietnam. Onlangs verscheen op de Facebook-pagina van het tijdschrift Billiard Vietnam, die wordt gevolgd door bijna 300.000 biljartliefhebbers, een artikel over mijn reis naar Korea. Hieronder volgt een korte samenvatting, vertaald uit het Vietnamees.

‘Sam van Etten, de 2.02 meter lange reus, maakte eerder grote indruk op zijn Vietnamese fans in het libre. Nu is hij bezig zijn techniek in het driebanden te verbeteren en daarvoor ging hij zeven weken naar Seoul,’ schrijft de redacteur van Billiard Vietnam.

‘Een dag voor Sam in het Koreaanse land begint met ontbijt, oefeningen en daarna gaat hij met de metro naar de biljarttraining. Bij het biljarten brengt iedere wedstrijd hem nieuwe inzichten. Hij leert meer van het driebanden en gaat succesvol op zoek naar verbetering en vertrouwen.’

‘De toekomstige prestaties van Sam zijn om naar uit te kijken. Ik was onder de indruk van zijn trainingspartijen tegen Heo Jung-Han en Kim Jun Tea, vier uur achter elkaar. Ik verheug me specifiek op zijn deelname aan de World Cups,’ besluit de schrijver zijn artikel.

Op het artikel komen veel reacties van Vietnamezen. Zo schrijft Hoang Rambo: ‘Veel Libre-spelers maken de overstap naar Driebanden, maar dat is moeilijk. Je hebt te maken met tijdsdruk en de druk van het publiek. Voor Sam is dat geen probleem.’

Anderen gaan in op de opmerking dat Sam met zijn 2.02 meter veel groter is dan de meeste Vietnamezen. ‘Zijn lengte is in zijn voordeel. Van grote hoogte heb je beter overzicht over de ballen op de tafel,’ verzucht Nguyen Tan.