Eervolle uitnodiging: Sam naar toptoernooi in Korea

  • Bericht auteur:
Je bekijkt nu Eervolle uitnodiging: Sam naar toptoernooi in Korea
Worldcup Sharm-el-Sheikh. Foto: Paul Brekelmans Fotografie

Biljarter Sam van Etten uit Schermerhorn heeft een eervolle uitnodiging gekregen om deel te nemen aan de Grand Prix van Wonju (Zuid-Korea). Het toernooi, waaraan de gehele wereldtop deelneemt, wordt gehouden van 16 januari tot 1 februari.

Behalve driebander Van Etten hebben voor Nederland ook de nummer één van de wereldranglijst, Dick Jaspers, en de wereldkampioen bij de dames, Therese Klompenhouwer, een invitatie ontvangen.

Voor Van Etten is de uitnodiging een beloning voor zijn trainingsstage in Seoul en zijn optredens tijdens de World Cups in 2022. Met name in het Egyptische Sharm-el-Sheikh speelde de Schermerhorner een uitstekend toernooi. Dat bleef niet onopgemerkt en resulteerde in een wildcard voor het toernooi in Korea, deze maand.

Top twintig

Aan het toernooi in Wonju nemen in totaal 48 biljarters deel. Dat zijn de beste twintig driebanders van de wereldranglijst, negentien spelers met een wildcard en negen spelers die zich nog moeten kwalificeren via een voorronde.

De driebanders in Wonju spelen van 19 tot 22 januari een teamcompetitie. De indeling voor de teams, bestaande uit vier spelers, wordt op 17 januari bekend gemaakt. Van 23 januari tot 1 februari wordt er een individueel Masters-toernooi gespeeld.