Goede start in Vietnam, maar geen volgende ronde

  • Bericht auteur:
Je bekijkt nu <strong>Goede start in Vietnam, maar geen volgende ronde</strong>
Het Nguyen du Stadium

Sam heeft een goede start tijdens de World Cup in Ho Chi Minh City geen vervolg kunnen geven. Na winst in de eerste partij tegen de Vietnamees Pham leed hij een kansloze nederlaag tegen de Koreaan Kang. Met als verrassend resultaat dat de Vietnamees op basis van een beter moyenne uiteindelijk doorging naar de volgende kwalificatieronde.

Na de eerste partij in het Nguyen du Stadium zag het er nog zo goed uit voor Sam. Ondanks een wat moeizaam begin nam hij halverwege de partij ruim afstand van Quoc Thich Pham. De Vietnamees, die eerder in het toernooi al zijn partijen had gewonnen, kon de 26-16 achterstand uiteindelijk niet meer goedmaken, al kwam hij in de laatste beurt met een serie van zes uiteindelijk nog gevaarlijk dichtbij (30-25).

Spectaculair

Ronduit spectaculair was vervolgens de partij tussen Pham en de Koreaan Ja In Kang. Na vier beurten had Pham al een 20-1 voorsprong opgebouwd die hij niet meer uit handen gaf. Met een moyenne van 2.142 won hij de partij uiteindelijk met 30-10.

Voor Sam was het daarna zaak om zijn partij tegen de vrijwel uitgeschakelde Kang te winnen. Maar de Koreaan nam al voor de break een voorsprong van 8-15, die hij uitbouwde naar een 16-30 zege.

Slap

‘Kang is een goede speler, hij speelde op zijn normale niveau. Maar ook hij maakte foutjes. Helaas kon ik daar niet één keer van profiteren. Ik speelde veel te slap,’ aldus Sam. ‘Later in de partij ging het iets beter, maar er lukte te weinig om het Kang nog moeilijk te kunnen maken.’