GP Doetinchem: Sam baalt van snelle uitschakeling

  • Bericht auteur:
Je bekijkt nu GP Doetinchem: Sam baalt van snelle uitschakeling
Sam feliciteert van Beers en is daarmee uitgeschakeld in de GP van Doetinchem Foto: Ton Smilde

De teleurstelling was van zijn gezicht af te lezen. Leek het er aanvankelijk op dat Sam richting een zege op Barry van Beers ging om zich te plaatsen voor de knockout-ronde van de GP van Doetinchem, uiteindelijk bleef hij na een 31-40 nederlaag met lege handen.

Sam kreeg in het biljartcentrum op de Veemarkt een déja vu. In maart 2022 startte hij in het hoofdtoernooi tegen routinier Jack van Peer. En net als toen ging Sam in de eerste partij tamelijk kansloos ten onder met 24-40 in 25 beurten. Die nederlaag betekende dat Sam zowel de tweede partij tegen Menno de Vries als de derde tegen Barry van Beers moest winnen.

Gelukkig herpakte Sam zich snel na de nederlaag tegen Van Peer. In een gedegen partij tegen De Vries liep hij uit naar een 24-10 (in 16 beurten) voorsprong, om de partij 8 beurten later met 40-14 uit te maken. Zijn moyenne van 1.666 compenseerde de zwakke 0.960 in de eerste ronde enigszins.

Een zege op Van Beers met een ruim moyenne zou voldoende kunnen zijn om de volgende ronde te halen. Aanvankelijk leek het erop dat Sam in zijn missie zou slagen. Voor de break liep hij uit naar een 22-12 voorsprong. Maar na de pauze herstelde Van Beers zich, terwijl Sam nauwelijks nog punten scoorde. De 31-40 eindstand was het resultaat. Toch leek het nog even dat het moyenne van 1.550 voldoende zou zijn.

Nog had Sam een kans op een plek in de knockout-ronde, maar dan moest De Vries op tafel 3 van Van Peer winnen in genoeg beurten. Lang leek het erop dat De Vries voor een stunt zou zorgen. Tot 38-38 ging de strijd gelijk op, maar Van Peer bereikte uiteindelijk met een 40-39 zege de volgende ronde.

Masters

Ondanks de vroege uitschakeling in Doetinchem heeft Sam zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap (‘de Masters’) dat van 17 tot en met 21 januari in Berlicum wordt gespeeld. Sam speelt daar in poule A tegen de winnaar van de GP in Doetinchem, Jeffrey Jorissen, Frans van Schaik en Raymund Swertz.

Eindstand poulefase GP Doetinchem