GP Sittard: Twee zeges, maar toch naar huis

  • Bericht auteur:
Je bekijkt nu GP Sittard: Twee zeges, maar toch naar huis
Sam in actie tijdens de GP in Sittard

Ondanks dat hij twee van de drie partijen met ruime cijfers won, slaagde Sam er niet in zich bij de beste zestien van de Grand Prix van Sittard te plaatsen. Hij werd op moyenne geklopt en moest het toernooi al na één dag verlaten.

Sam begon het toernooi zwak tegen Veldhovenaar Roland Uijtdewillegen. ‘Ik miste in het begin van de partij de focus en daarmee onwijs veel posities en aan het einde van de partij stond het zelfs 37-11. Uiteindelijk was ik best blij dat ik nog scoorde met een 5, 7 en 4 waardoor het voor mijn gevoel nog een wedstrijd werd. Dat gaf toch wat vertrouwen voor de rest van de dag,’ aldus Sam die uiteindelijk met 40-29 in 32 beurten verloor.

Met dat vertrouwen startte Sam in de tweede partij van de dag tegen Ludo Kools. Na twaalf beurten had hij al 21 punten en niets leek een ruime zege in de weg te staan. Maar op het einde stokte de productie. ‘Ik was twee keer iets te onnauwkeurig, maar ik kreeg verder ook best rotballen, die vaak net mis gingen,’ was de verklaring van Sam. Weliswaar won hij de partij met 40-30 in 34, maar van het fraaie gemiddelde bleef niets over.

Dat brak hem uiteindelijk op. In de derde partij won Sam weliswaar ruim van de tot dan toe ongeslagen Huub Wilkowski (40-24 in 24) en ook scoorde hij het hoogste gemiddelde (1.666) en de hoogste serie (11) in zijn poule, maar het was net niet genoeg. ‘Helaas maakte Wilkowski één carambole te veel waardoor ik eruit lag,’ aldus Sam. Op het overall moyenne eindigde hij (1.211) op de derde plaats achter Uijtdewillegen (1.258) en Wilkowski (1.223).

In december wordt de laatste Grand Prix gespeeld in Doetinchem. ‘Dan hoop ik me weer bij de beste zestien te plaatsen en daarmee het NK in Berlicum in januari 2024 te mogen spelen.’