Halve finale beker op een haar na gemist

  • Bericht auteur:
Je bekijkt nu Halve finale beker op een haar na gemist
De arena in het Beneluxtheater in Berlicum

Met het team STZ Zundert heeft Sam zich in Berlicum net niet geplaatst voor de halve finale van de beker. In de kwartfinale verloor Zundert in de verlenging van het team van Dekker Keukens uit Sprundel.

Sam won de openingspartij in drie sets van 15 punten van de Belg Henk Blauwblomme. Hij had een goede start en won de eerste set in de ‘Best of three’ met 15-12 in 12 beurten. In de tweede set nam Blauwblomme direct een grote voorsprong met 9 punten in de eerste vier beurten. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen (9-15 in 11 beurten).

In de derde en beslissende set startte Sam opnieuw sterk. Hij kwam zelfs met 12-3 voor, maar zakte daarna ver weg. Gelukkig herstelde hij zich aan het einde van de partij, waardoor hij met 15-11 (in 16 beurten) won.

Ook teamgenoot Francis Forton wist zijn partij met 2-1 te winnen van Gerwin Valentijn. Roland Forthomme en Thorsten Frings verloren hun partij echter van Dave Christiani en Barry van Beers (beiden met 2-1), waardoor een verlenging noodzakelijk was.

Er werd gespeeld volgens het Scotch Double systeem waarbij twee spelers van ieder team om en om punten moeten maken, totdat één van de teams 15 punten heeft. Christiani en Van Beers lieten er geen twijfel over bestaan. Forthomme en Frings werden met STZ Zundert met een 15-4 nederlaag uitgeschakeld.

De einduitslag STZ – Dekker Keukens in de kwartfinale van de Bekercompetitie