Met STZ Zundert tweede achter SIS Schoonmaak

  • Bericht auteur:
Je bekijkt nu Met STZ Zundert tweede achter SIS Schoonmaak

STZ Zundert is er net niet in geslaagd om SIS Schoonmaak van titelprolongatie in de eredivisie driebanden te houden. Zundert, met Sam, verloor de beslissende derde wedstrijd met 6-2, waardoor SIS opnieuw Nederlands kampioen driebanden werd.

Zundert, dat zich verrassend had geplaatst voor de finale, had na twee wedstrijden de beste papieren om de titel te veroveren. Het team van Sam, met Roland Forthomme, Thorsten Frings en Rik van Beers, had de eerste wedstrijd in Zundert weliswaar met 5-3 verloren, maar won het tweede duel in Uden met 6-2. Daardoor was een gelijkspel in de derde wedstrijd voldoende voor het behalen van de titel.

Nadat Frings remise had gespeeld tegen Jean van Erp en Van Beers de punten deelde met Martien van der Spoel, was het aan kopman Roland Forthomme en Sam om de titel binnen te slepen. Eenmaal winst was daarvoor voldoende.

Eddy Merckx

Forthomme had oud-wereldkampioen Eddy Merckx, kopman van SIS, tot tweemaal toe verslagen. In de finaleronde kwam Forthomme er echter niet aan te pas. Merckx haalde alles uit de kast, maakte zelfs een serie van 16, en won de partij in 14 beurten met 40-15.

Daarom lag de loden last op de schouders van Sam. Hij trad dat weekeinde voor de derde maal in het strijdperk tegen Raimond Burgman, door wie hij al enkele jaren wordt getraind.

Bliksemstart

Vrijdag maakte Sam een bliksemstart met 21 punten in vier beurten. ‘Ik startte super. Dit had ik nog nooit meegemaakt. Maar Raimond verdedigde daarna sterk, ik wist kleine kansjes niet te verzilveren en verlies uiteindelijk toch nog met ruim verschil,’ aldus Sam na afloop.

Een dag later maakte Sam in de tweede wedstrijd geen schijn van kans tegen de Heemstedenaar. Halverwege de partij keek hij al tegen een 8-23 achterstand aan en dat leidde uiteindelijk tot een 11-40 eindstand. ‘Het was eigenlijk een kopie van het tweede deel van de eerste wedstrijd. Ik werd door Raimond gesloopt,’ erkent Sam eerlijk.

De laatste van de drie duels, zaterdagavond in de beslissende ronde, leek Sam bekomen van de schrik. Bij de break leidde hij zelfs met 20-18, maar na de pauze sprokkelde de sluwe Raimond de puntjes bij elkaar. De partij eindigde tenslotte in een 25-40 zege voor zijn leermeester.

‘Raimond speelde goed en ik kreeg ze er weer niet op. Heel frustrerend. Ik ben heel teleurgesteld, maar tegelijkertijd heel blij met mijn teamgenoten. We hebben het SIS onwijs moeilijk gemaakt, tot de laatste wedstrijd aan toe, en toch een mooie tweede plaats behaald waarop we trots kunnen zijn,’ aldus Sam tot slot.