Na spannende strijd met STZ Zundert naar play-offs

  • Bericht auteur:
Je bekijkt nu Na spannende strijd met STZ Zundert naar play-offs
Foto: Stefan Osnabrug Fotografie

Het is gelukt. Na een spannend weekeinde heb ik mij met mijn team STZ Zundert geplaatst voor de play-offs in de strijd om het nationaal kampioenschap driebanden. Na twee overwinningen in het slotweekeinde behaalden we de vierde plaats in de eindrangschikking. Onze eerste play-off-wedstrijd spelen we op 31 mei bij Cues&Darts, de nummer drie van de ranglijst.

Zaterdag begonnen we goed tegen Woonwonder/Hartje, alhoewel dat niet voor mij gold. Ik verloor mijn partij tegen Harrie van de Ven (40-35), maar gelukkig wonnen Forthomme, Frings en Van Beers hun partijen wel, waardoor we een 6-2 zege behaalden.

Onze grootste concurrent voor de vierde plaats, Team Eekhoorn, speelde verrassend gelijk tegen het altijd lastige Dallinga, waardoor we de laatste competitieronde ingingen met een punt achterstand op het viertal dat dit weekend bestond uit Uymaz, P. Ceulemans, K. Ceulemans en Hermans. Voor deze dag speelden we met vijf teams om twee plaatsen in de play-offs, onwijs spannend dus.

In de laatste competitieronde hadden wij zondag in Dekker/AP, tweede op de ranglijst, een loodzware tegenstander. Maar we waren tot in onze tenen gemotiveerd en dat pakte goed uit. Ikzelf won met 40-31 van Blauwblomme en Frings versloeg Barry Van Beers met 40-32. We waren op dat moment al bijna zeker van de play-offs omdat Eekhoorn inmiddels een onverwachte 0-4 achterstand tegen Burgmans Biljarts had opgelopen.

Na mij wisten ook Forthomme (40-8 tegen Christiani) en Forton (40-34 tegen Valentijn) hun partij te winnen, op mooie wijzen. De uitslag bij Forthomme zegt genoeg, Forton wist de wedstrijd nog te winnen door series van 12 en 3 te noteren om te finishen. Door de 8-0 zege kon Eekhoorn (dat uiteindelijk met 6-2 verloor) ons niet meer inhalen en dat leidde tot grote vreugde in Zundert.

We spelen nu op 31 mei tegen en bij Cues& Darts in de eerste play-off-ronde. De winnaar speelt vervolgens tegen Dekker/AP en de laatste play-off-ronde (best of three) gaat tegen SIS Schoonmaak. Een mooie uitdaging. We gaan er het mooiste van maken.