Sam van Etten naar Duits kampioen

  • Bericht auteur:
Je bekijkt nu Sam van Etten naar Duits kampioen

Driebander Sam van Etten uit Schermerhorn maakt vanaf komend seizoen deel uit van de Duitse driebanden-kampioen Billiard Center Weywiesen uit Bottrop. De 27-jarige Van Etten komt in het team van zevenvoudig wereldkampioen Torbjörn Blomdahl. ‘Ik ben heel blij dat ik binnenkort deel ga uitmaken van dit team, als reservespeler,’ aldus Van Etten.

BC Weywiesen behoort al enige jaren tot de top van het Duitse biljarten. Eind april veroverde het team de titel in de Bundesliga Driebanden. Naast de Zweed Blomdahl spelen onder andere Roland Forthomme, Thorsten Frings, Christian Rudolph en Jens Eggers voor Weywiesen. Teammanager is Markus Wirgs. Thorsten Frings zal het team komend seizoen verlaten.

Naast deze reserverol in de Duitse competitie, zal Sam mogelijk ook voor zijn team deelnemen aan de strijd om het Europees kampioenschap voor clubteams. BC Weywiesen nam afgelopen week ook deel aan het EK in Porto, maar werd in de poulefase uitgeschakeld.

Sam van Etten blijft in de Nederlandse competitie uitkomen voor STZ Zundert. Met dat team eindigde hij afgelopen seizoen als tweede van Nederland. Daarnaast speelt Van Etten individuele toernooien in Nederland en hij neemt deel aan de World Cup-wedstrijden.