Sam voor het eerst dicht bij hoofdtoernooi in Porto

  • Bericht auteur:
Je bekijkt nu Sam voor het eerst dicht bij hoofdtoernooi in Porto
Sam in actie tijdens de Worldcup in Porto. Foto: Five&Six

Sam heeft tijdens de World Cup in het Portugese Porto het hoofdtoernooi net niet gehaald. In de kwalificatie leek hij op weg naar de finaleronde, maar tegen de Turk Berkay Karakurt werd hij weggeblazen. Toch was Sam uiteindelijk tevreden met het behalen van de kwalificatieronde. ‘Meer zat er dit toernooi helaas niet in.’

De 40-9 zege van Karakurt, die tijdens het laatste Europees kampioenschap de tweede plaats behaalde, was uiteindelijk goed voor de winst in de poule. Weliswaar had de Turk evenveel punten als Sam en de Koreaan Son, maar het moyenne van Karakurt was met 1.875 veel beter dan dat van zijn opponenten.

Goede moed

Voor het beslissende duel met Karakurt was Sam nog vol goede moed. Woensdag had hij zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de kwalificatieronde van een World Cup door zeges op de ervaren Turken Turgay Orak (30-24) en Manolis Minaoglu (30-14).

Een dag later zette Sam zijn zegereeks voort met winst op zijn trainingsmaatje van afgelopen zomer, de Koreaan Jun Hyuk Son. De Koreaan startte weliswaar met een serie van 9, maar Sam raakte er niet door van slag. Nog voor de break zette hij zijn achterstand om in een voorsprong dankzij series van 4, 5 en 11 (!). Hij won de partij uiteindelijk met 40-35.

Puntendeling

Omdat Karakurt zijn partij tegen Son met 40-20 verloor, had Sam aan een puntendeling voldoende om de laatste 32 te halen. Maar in de beslissende partij slaagde hij er geen moment in het Karakurt moeilijk te maken. ‘Karakurt speelde fantastisch, en mooi. Dertien beurten spelen als het moet, hij deed het toch maar.’

De Turk maakte serie na serie (9, 2x 6 en 2 x 4), terwijl Sam niet verder kwam dan een paar puntjes. Hij kon het hoge niveau van de vorige drie partijen niet vasthouden. ‘Natuurlijk wilde ik het hoofdtoernooi halen, maar het zat er gewoon niet in. Karakurt strafte al mijn fouten af en zo’n grote nederlaag zegt genoeg’.

Na de zomer krijgt Sam tijdens de World Cups van Veghel, Seoul en Sharm El Sheikh de kans om de opgaande lijn van het afgelopen seizoen verder voort te zetten.

De uitslag van de pré-kwalificatie ronde.
De uitslag van de kwalificatie ronde.