STZ naar de finale van de play-offs! 

  • Bericht auteur:
Je bekijkt nu STZ naar de finale van de play-offs! 
Sam in actie tegen Henk Blauwblomme van Dekker Keukens

Wat bijna niemand vooraf voor mogelijk had gehouden is toch gebeurd. STZ Zundert gaat naar de finale van de play-offs om vrijdag 16 en zaterdag 17 juni met SIS Schoonmaak uit te vechten wie zich kampioen van Nederland mag noemen. In de halve finale versloeg Zundert, na een 4-4 eindstand, Dekker Keukens op basis van het aantal gescoorde caramboles. 

De wedstrijd

De eerste paar beurten speelt Sam goed, maar daarna volgen er toch een aantal foutjes. Hier proficteert tegenstander Henk Blauwblomme vlak voor de pauze van, waardoor hij 25-19 komt voor te staan in de pauze. Na de break gaat het heen en weer qua scoren. Sam verliest uiteindelijk met 40-35 in 38 beurten. Balen. Tegelijkertijd wint teamgenoot Thorsten Frings met 40-32 van Grand Prix winnaar Barry van Beers, dus alles is nog mogelijk. 

Na de pauze start de partij Valentijn-Forton met veel verdedigend werk. Op de andere tafel mist onze kopman Forthomme de beginstoot, maar hij speelt daarna opnieuw weergaloos. Hij wint met 40-20 in 14 beurten! Op dat moment staat Forton op 17. Als hij nog 1 punt maakt, zijn we door naar de finale. Als hij dat punt even later maakt is de finale een feit! 

Finale 

Vrijdagavond 19:00 uur speelt Zundert de finale in eigen huis tegen titelverdediger SIS Schoonmaak. Een dag later ontmoeten de beide teams elkaar in Uden. Er wordt gespeeld om ‘The best of three’. Bij SIS spelen Martien van der Spoel, Raymund Swertz, trainer Raimond Burgman, Jean van Erp en Eddy Merckx. De wedstrijden zijn te volgen via www.tv.kozoom.com

De einduitslag van Dekker Keukens – STZ Zundert