Worldcup Las Vegas: PQ ronde eindstation

  • Bericht auteur:
Je bekijkt nu Worldcup Las Vegas: PQ ronde eindstation
Omringd door camera’s is Sam op tafel 1 aan het inspelen voor zijn partij tegen Jeung.

Sam struikelt over Vietnamees Bao

Sam is er bij de World Cup in de Amerikaanse gokstad Las Vegas niet in geslaagd de kwalificaties te halen. Hij struikelde in de pré-kwalificatie over de Vietnamees Phuong Vinh Bao, nadat hij eerder de Koreaan Ye Sung Jeung overtuigend had verslagen.

In de partij tegen Bao, die de eerste partij tegen Jeung had gewonnen, keek Sam al voor de pauze tegen een 5-17 achterstand aan. De Vietnamees liep uit na een serie van 11, die hij liet volgen door een serie van 5. Sam slaagde er niet in de achterstand weg te werken, al kwam hij na een serie van 7 tot 21-25 terug. Maar Bao maakte de partij gedecideerd uit met een serie van 5.

‘Bao was vandaag te goed voor mij,’ stelde Sam na afloop vast. ‘Ik startte niet goed. Ik miste van acquit en in de 3e beurt speelde ik door een inschattingsfout een bal in de klos. Direct maakte hij die serie van 11. Ik kon aan het einde van de partij nog wel terugkomen door een goede serie van 7, maar uiteindelijk heb ik met 21-30 verdiend verloren.’

Verliezen van Bao is overigens geen schande. De 28-jarige Vietnamees, die economie heeft gestudeerd, is sinds een jaar profbiljarter. Zes maanden geleden was hij de ster van de World Cup in Seoul. Toen versloeg hij behalve wereldkampioen Tayfun Tasdemir ook Torbjörn Blomdahl. In de knock-outfase verloor Bao toen van oud-wereldkampioen Eddy Merckx.

Eerder die dag, tegen de Koreaan Jeung, was Sam goed van start gegaan. Dat was knap, want de Aziaat was als beste qualifier uit de voorronde doorgestroomd naar de prekwalificatie en behoorde tijdens de laatste Worldcup in Sharm-el-Sheikh tot de beste 32. Door onder meer twee series van 5 nam Sam halverwege de partij een 15-5 voorsprong, die hij vervolgens uitbouwde naar een 30-16 zege.

‘Ik denk dat Jeung iets onder zijn niveau speelde’ aldus Sam. ‘Ik was wel blij dat ik de partij in twintig beurten kon uitmaken, waardoor ik eindigde met een moyenne van 1.500. Daarnaast heb ik tegen Bao toch redelijk gespeeld, waardoor ik toch met een licht positief gevoel terugkijk op mijn optreden in Las Vegas.’