World Cup driebanden Ankara

  • Bericht auteur:
Je bekijkt nu World Cup driebanden Ankara
Sam in actie tijdens de Worldcup in Ankara

In het hoofdtoernooi van de World Cup in Ankara zorgde Sam voor een verrassing. Hij versloeg de Turkse favoriet Tolgahan Kiraz, die na twee ronden volop uitzicht had op de poulezege. Die ging nu naar de Vietnamees Quyet Chien Tran. Kiraz plaatste zich op basis van een beter moyenne ten koste van de Fransman Bury bij de laatste zestien.

In de achtste finale leed Kiraz een nederlaag tegen latere finalist Bao uit Vietnam. Tran moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in de Koreaan Heo die het toernooi in Ankara uiteindelijk zou winnen.

Om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi moest Sam op woensdag eerst afrekenen met twee sterke tegenstanders. De Griek Kokkoris en de ervaren Belg Forthomme.

Kokkoris

In zijn eerste partij tegen de Griek Konstantinos Kokkoris ging het van het begin tot het einde gelijk op. Toch leek Sam uiteindelijk aan het langste eind te trekken toen hij bij de stand 38-38 als eerste de 40 punten volmaakte. Maar de Griek wist in de nabeurt toch nog langszij te komen.

Forthomme

Nog geen uur later was de Belg Roland Forthomme, al jaren teamgenoot van Sam bij STZ Zundert, de volgende tegenstander. Ook die partij ging lang gelijk op, maar na de break kwam Sam in de goede flow. Toch had hij op matchpoint nog drie beurten nodig om de partij met 40-34 naar zich toe te trekken.

Vanuit de kwalificatie gaan er altijd drie beste nummers twee door naar het hoofdtoernooi. Doordat Sam drie matchpunten had, was hij één van die drie beste nummers twee en mocht hij naar het hoofdtoernooi.

Toppers

De tegenstanders van Sam in het hoofdtoernooi waren niet de minsten. Tran en Kiraz konden enkele weken geleden bij de World Cup in Ho Chi Minh-City alleen worden gestuit door de uiteindelijke winnaar Duc Minh Tran. En de Fransman Jeremy Bury plaatste zich als sterkste speler uit de kwalificatieronde voor het hoofdtoernooi in Ankara. Het zijn dan ook respectievelijk de nummers 2, 13 en 14 van de wereldranglijst.

Tran

In zijn eerste partij kreeg Sam een demonstratie hogeschool-driebanden van Quyet Chien Tran. Met uiterste precisie stuurde de Vietnamees de ballen over het blauwe laken en bij de break leidde hij al na zes beurten met 6-20. Daarna kwam Sam beter in zijn spel, maakte een aantal mooi caramboles, maar toch was de einduitslag duidelijk: 27-40 in 21 beurten. Lichtpuntje: Sam maakte na de break meer punten dan de Vietnamees.

Bury

De tweede opponent was de ervaren Fransman Jeremy Bury. Maar hoewel Sam kort na de pauze een 13-22 achterstand wist weg te werken en in de tweede helft van de partij meer punten scoorde dan de Fransman, verloor hij toch met 34-40.

Kiraz

Het resultaat tegen de Turkse topper Kiraz, die drie weken geleden nog derde werd in Ho Chi Minh-City, zorgde ervoor dat Sam toch met een goed gevoel naar Nederland terugkeerde. Het was de tweede keer dat hij van Kiraz won. Eerder dit jaar was hij al te sterk tijdens de World Cup in Bogota. In Ankara kreeg Sam de Turken op de tribune stil door ook deze partij met 40-38 te winnen.

De twee verliespartijen in het hoofdtoernooi betekenden wel dat Sam zich niet plaatste bij de laatste zestien. ‘Ik speelde niet mijn beste wedstrijden, maar ik neem mijn ervaringen mee naar het volgende toernooi,’ aldus Sam na afloop. Dat is de World Cup in Porto, van 10 tot en met 13 juli.

Volledige uitslag Kwalificatieronde
Volledige uitslag Hoofdtoernooi