Er is iemand toegevoegd aan mijn begeleidingsteam: Lourens Kalverdijk.

Vorig jaar bleek tijdens het bloed doneren bij de Sanquin dat mijn ijzergehalte te laag was. Ik mag daarom geen bloed meer doneren. Onlangs, tijdens het WK Driebanden, liet ik mij (weer) inspireren door het concentratievermogen van Dick Jaspers. Die kan de hele wedstrijd topconcentratie leveren. In mijn wedstrijden heb ik hier nogal moeite mee. Soms is de focus goed, soms is ‘ie helemaal weg. Ook mijn energieniveau heeft hier nogal last van. Hier wil ik iets aan doen.

In overleg met Bart resulteerde deze inzichten in het feit dat ik op zoek ben gegaan naar een orthomoleculair therapeut. Zo iemand kan aangeven hoe ik mijn energieniveau stabieler kan maken, en waar ik op moet letten. De zoektocht leidde tot Lourens Kalverdijk.

Uit het eerste gesprek bleek dat ik kan werken aan meer beweging (buiten) en aan mijn voeding. Meer beweging probeer ik al te realiseren, maar mijn voeding gaan we nu ook proberen te verbeteren. Mijn voeding is nogal eenzijdig. Het is goed, maar wel veel van hetzelfde. Dit kan de reden zijn dan ik een aantal stoffen tekortkom, dat mijn concentratieniveau schommelt en mijn energieniveau wat laag is. Zelf ga ik in ieder geval af van zoveel brood eten tijdens de lunch, en samen met het hele gezin gaan we meer gevarieerd avondeten. Daarnaast is mijn omega-3 / omega-6 verhouding in totale imbalans, ik heb 10x te veel omega-6. Daarom ga ik starten met het drinken van visolie, om mijn omega-3 aan te vullen.

Weer nieuwe stappen en ik ben benieuwd hoe dit mij gaat helpen in mijn gehele leven!